Mikkeli 15.8.2020

Kävin soutamassa Saimaa-soudussa Mikkelin Airoteamin kirkkoveneessä. Pääsimme lähtemään paalupaikalta väliaikalähdössä, mutta lopulta tipuimme kärjestä kolmen kuuden kierroksen lenkin jälkeen kuudenneksi ajalla 1.10.17. Kirkkovarkauden silta oli komea lähtöpaikka ja kalliolle oli aseteltu kivoja pinkkejä terästuoleja koristeeksi.

Patikoin Kaihun kierroksen geologisen harjupolun puolittain, jossa oli Pursialan komea hiidenkirnu matkan varrella ja idyllinen Kaihun uimaranta hyppyreineen. Kävin myös bongaamassa Porrassalmen taistelun muistomerkin taistelusta, joka käytiin 13.6.-19.6.1789 tällä harjualueella Mikkelissä. Ruotsin kuningas Kustaa III aloitti sotatoimet 1788 ja Porrassalmen taistelu oli yksi tätä kokonaisuutta 1788-1790 välillä. Kävin tutustumassa myös Kenkäveron pappilan kauniiseen puutarhaan ja paluumatkalla Painalluksenmäen näkötorniin Kuolimon järven rannalla Kauriansalmessa. Suomenniemen alue on komea kokonaisuus Kuolion pohjoisosassa. Kuolimo on kaunis kirkasvetinen ja erämainen järvi, jossa kävin uimassa huoltoaseman viereisen venesataman rannassa. Kävin paluumatkalla myös Mäntyharjussa uimassa keskustassa Pyhävedellä ja kävin pyörähtämässä Immonpolulla. Päämajan valvontaosasto toimi Mäntyharjulla jatkosodan aikana 1941-1943. Kävin katsomassa Pyhäsalmen kanavaa, jonka vieressä aivan maantien kupeessa on myös laavu. Pyhäsalmi yhdistää Pyhäveden Juolasveteen, joka on myös melko suuri järvi.

Kirkkovarkauden silta pinkkeine tuoleineen
Kenkäveron pappila
Pursialan hiidenkirnun infokyltti
Pursialan hiidenkirnu
Kaihun uimaranta
Porrassalmen taistelun muistomerkki
Kuolimon infokyltti
Kuolimo Kauriansalmesta kuvattuna
Painalluksenmäen näkötorni
Näkymä Kuolimon Suomenniemelle
Mäntyharjun taidetalo
 
What do you want to do ?
New mailCopy

Julkaissut Henri Korhonen

Henrin Urheilublogi. Erityisesti urheiluun ja retkeilyyn liittyvät asiat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: