Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kesälomaretki 2018

Kesälomalla 2018 halusimme kiertää paikkoja, jossa lapset eivät olisi ennen käyneet. Itse olin käynyt viimeksi Valamon luostarissa sisällä 1984 ja Kerimäen kirkossa vuonna 1996, samana vuonna myös Ukko-Kolin huipulla, joten olikin jo korkea aika päivittää näitä käyntejä.

Aloitimme retken Uukuniemen pikkukylästä Venäjän rajan kupeesta. Uukuniemen kirkko, leirintäalue Pyhäjärven rannalla, Parikkan kirkko, Sikoharjulla Parikkalan kunnanviraston vieressä oleva Laatokan puolustajien muistomerkki ja koko Kesälahti kokonaisuudessaan olivat hienoja ja mieleenjääviä paikkoja. Kävin uimassa myös Simpeleenjärvessä ja Pyhäjärvellä tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua suppilautailuakin leirintäalueella.

Tutustuimme Kesämaahan, kompaktiin lastenpuistoon, Punkaharjun maisemiin, Olavinlinnaan Savonlinnassa, Kerimäen maailman suurimpaan puukirkkoon ja Kolin jylhiin maisemiin. Kävimme myös tutustumassa nopeasti Päivin kanssa Outokumman vanhaan kaivokseen. Viinijärvellä kävimme kaikki ensimmäistä kertaa uimassa luonnovedessä, joka olikin todella lämmintä tuolloin. Joensuussa tutustuimme tsasounaan, kaupungin keskustaan ja Kontiolahden kirkkoon ulkopuolelta. Kävimme myös uimassa Höytiäisen järvessä Kontiolahden uimarannalta.

Paluumatkalla Varkaudessa kävimme pizzalla ja kuuntelin samalla puhelimesta jalkapallon jännittävää finaaliselostusta, jossa Ranska lopulta voitti Kroatian maalein 4-2. Ranskalle oli nostalginen hetki voittaa tasan 20 vuoden tauon jälkeen, tosin kesällä 1998 Dream Teamin voitossa tuntui silti olevan enemmän gloriaa kuin nyt. Zizoun, Laurent Blancin, Thierry Henryn, Didier Deschampsin, Fabian Barthezin ja muiden kumppaneiden tähdittämässä finaalivoitossa Brasiliasta maalein 3-0 kotikisoissa Ranskassa oli jotenkin ainutlaatuista.

 

 

Julkaissut Henri Korhonen

Henrin Urheilublogi. Erityisesti urheiluun ja retkeilyyn liittyvät asiat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: