Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Lepikon torppa Pielavedellä 29.7.2018

Päivin ja Magnuksen kanssa poikettiin legendaarisella UKK:n synnyintorpassa Pielavedellä heinäkuun lopulla. Kekkonen asui täällä lapsuuselämänsä ensimmäiset vuodet 1900-1904, jolloin perhe muutti pois torpasta.

Suomen klassisen presidenttilegendan UKK:n eli Urho Kaleva Kekkosen synnyintorppa Pielavedellä on ollut aikanaan miltei pyhiinvaelluskohde, koska siellä edelleen myydään paikallista torpan pihan multaakin 20 eurolla pienessä pussissa. Tätä multaa vietiin pussissa vuonna 1983 vielä suomalaisen poliitikkojen Neuvostoliiton vierailulla itänaapuriin lahjaksi hyvien idänsuhteiden ylläpitämiseksi 😀 Tämä taianomainen multapussi jätettiin kuitenkin ostamatta tällä kertaa. Olin viimeksi käynyt torpan pihalla vuonna 1996, joten oli hieno pitkästä aikaa käydä paikan päällä.

 

Päivi, Magnus ja Henri Lepikon torpalla Pielavedellä 29.7.2018
Päivi ja Magnus kirjoittamassa Lepikon torpan vieraskirjaan. UKK tarkkailee pöydällä 🙂
Magnus Lepikon torpan saunassa

Julkaissut Henri Korhonen

Henrin Urheilublogi. Erityisesti urheiluun ja retkeilyyn liittyvät asiat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: