Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Hämeenlinna – Vesilahti 19.6.-20.6.2021

Meloin Sami Soinisen kanssa kahden päivän retken Hämeenlinnan Aulangolta Vesilahteen mökille. Olimme ensin mökillä yötä pe-la välisen yön, josta jatkoimme helteisenä päivänä lauantaina Aulangolle. Hämeenlinnan Hattulan selällä oli todella paljon muitakin melojia, sup-lautailijoita ja vesiskoottereita. Ohitimme Mierolan museosillan ja pienen pienvenesataman kahviloineen sekä näimme Hattulan Pyhän Ristin kirkon oikealla puolella. Mervenselän jälkeen tuli Lepaan laituri ja hetken päästä Vanajaniemen pieni veneenlaskupaikka jossa oli vieressä Vanajan Purjehtijoiden tukikohta. Pidimme tässä tauon ennen Vanajanselän ylitystä. Tuuli oli nyt pientä ja pääsimme helposti ylitse. Selkä olikin todella pitkä, Vanajaniemeltä Sääksmäen sillalle tuli yli 14 km melontaa. Meloimme aivan Pikku-Pyterin saaren pohjoispuolelta niin että Pyteri ja Variskutteri jäivät pohjoispuolelle. Vanajanselän mielenkiintoisin saari oli pieni Kukkarokivi, rauhoitettu, lintujen toimesta hyvin valkeaksi maalattu Kukkarokivi. Tämä pieni luoto nousi jyrkästi suoraan järvestä, toinen puoli laski viistosti järveen. Ohessa netistä löytämäni blogilinkki Kukkarokiveen.

https://www.mattigronroos.fi/Galleries/Hameen_vesistot/Vanajanselka.htm

Jatkoimme tästä edelleen sillan alitse, jonka jälkeen alitimme minisillan Kalliosaaren eteläpuolelta ja löysimme idyllisem uimarannan taukopaikaksi. Tämän jälkeen näimme Kari Suomalaisen vanha museoateljeen Visavuoren ja meloimme Toijalan venesatamaan yöksi. Matkaa tuli yhteensä noin 46 km.

Sunnuntaina kävimme uimassa ja jatkoimme matkaa idyllisestä Toijalan satamassa useiden eri selkien kautta Lempäälän kanavalle, josta edelleen kohti Vesilahtea. Päivän kovin tuuli osu kohdalle Lempäälän Kirkkojärven jälkeen kääntyessämme Toutosen selälle, jossa navakka vasta- ja sivutuuli vauhditti matkaamme useita kilometrejä ennen kuin pääsimme Linnavuoren kohdalle Vesilahden kirkonkylän kohdalla. Lopuksi ihastelimme vielä Samin mökin lähellä ollutta kalliojyrkännettä, jossa oli myös pieni luola suuaukko järvelle päin. Toiselle päivälle melontakilometrejä tuli 32 eli yhteensä yli 78 km.

Mierolan sillan alitus Hattulassa
Vanajanselän Kukkarokivi, pieni rauhoitettu lintuluoto
Sääksmäen sillan alitus
Sami Toijalan satamassa
voittotunnelmissa. ”Mökki-Jussi” taustailla suppailemassa tyttönsä kanssa
Lempäälän kanava
Lempäälän kirkko järveltä kuvattuna

Julkaissut Henri Korhonen

Henrin Urheilublogi. Erityisesti urheiluun ja retkeilyyn liittyvät asiat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: